maanantai 2. helmikuuta 2015

Pelko

Meikäläisen raskausoireet vaihtuivat eilen flunssaoireiksi. Kuume nousi ja kurkkua kivisti. Pienenä vinkkinä voin sanoa, että ei kannata lähteä googlettelemaan "alkuraskaus+korkea kuume" tai "alkuraskaus+influenssa". Pieni paniikki iski taas eilen, ja mielenrauha raskauden onnistumisen suhteen oli aika nollissa. Kuume on seilaillut tässä 38 asteen molemmin puolin, mutta onneksi Panadol vie mennessään sekä kuumeen että kurkkukivun. Ehkäpä kyseessä on vain ihan tavallinen nielutulehdus, jollaisia minulla aina tietyn väliajoin tuppaa olemaan. Aina mennään samalla kaavalla: toispuoleinen kurkkukipu + kuumeen nousu. Räkäisenä ei sentään tarvitse olla.

Soittelin jo paniikissa aamulla neuvolaankin, mutta vastaus ei kovin vakuuttanut. Nuori nainen totesi, että "eeeei siitä kuumeesta mitään haittaa pitäisi olla". Lupasin ottaa rennosti ja lepäillä. Eipä tässä kai muukaan auta. Nukuin aamupäivällä vielä kolmen tunnin extraunet koirakaksikko kainalossa, ja olo alkaa olla ihan inhimillinen. Ehkäpä tämä menee tästä ohi parin päivän lepäilyllä.

Muistelen, että esikoisen raskaudessa pelkäsin kovasti keskenmenoa. Pelko oli jotenkin epämääräinen taustalla leijuva tumma pilvi, mutta viime syksyn keskenmenon jälkeen se muutui kovin konkreettiseksi. Olo on jollain tapaa luovuttaneen alistunut. En voi tehdä lapsen hyvinvoinnin eteen tässä vaiheessa konkreettisesti mitään (suonensisäisiä huumeita voi nyt tietysti olla piikittämättä jne.). Alkuraskauden keskenmeno tulee, jos on tullakseen. Ei auta kuin mennä päivä kerrallaan ja yrittää pitää mieli positiivisena. Tai ainakin stoalaisen tyynenä.

6 kommenttia:

  1. Voi kun nyt vois sanoa jotain, mistä olis apua. En vain oikein tiedä, mitä se sellainen olisi - tiedäthän selvästi ihan yhtä hyvin kuin minä, että et oikeastaan voi mitään erityistä tehdä.

    En silti olisi kovin huolissani. Kyllä olisi harvalukuinen tämä laji, jos yksi flunssa pyyhkäisisi alkiot järjestään tiehensä. Tsemppiä nyt vaan, ja ehkä ennen kaikkea muuta ajateltavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän sitä pitäisikin ajatella, että aika heikkoa tekoa olisimme, jos tavallinen flunssa veisi mennessään. Ja uskon, että aika sitkeitä tapauksia nämä pienet tuppaavat olemaan. Jotain muuta ajateltavaa on juurikin se, mitä nyt kaipaa! Kiitos tsempeistä! :)

      Poista
  2. Voinen lohduttaa, että mulla sattui joulukuussa olemaan plussauksen molemmin puolin reilu 2vko kauhea räkätauti. Alkoi kovalla kuumella mutta hiipui inhottavaksi ja varsinkin öitä vaivaavaksi tukkoisuudeksi, nuhaksi ja yskäksi sekä kurkkukivuksi. Litkin litrakaupalla lämmintä hunajalla maustettua viinimarjamehua (teetä kun en osaa juoda) ja suihkin nokkaani apteekin stydimpää "suolaliuosta". (taisi olla tämä: http://www.yliopistonapteekki.fi/Images/huge/2087377.jpg) Iso huoli oli mullakin, mutta kokenut neuvolanterkka rauhoitteli, että kunhan pitää konstit raskaille sallittuina niin ei hätää. Ja hän myös kielsi, että EI saa googletella eikä varsinkaan kysellä keskustelupalstoilla mitään. ;)

    PS: Niin, tulin tänään itse ulos raskauskaapista blogissani vähän vaivihkaa, vaikka plussasinkin jo joulukuussa. Olen niin elänyt tunteella mukana sinun vaiheissa ja odotellut, milloin sinäkin plussaat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kannustusviestistä! Täytyy yrittää pysyä niiltä keskustelupalstoilta poissa :D

      Ja kovasti onnea sinnekin plussauksesta! Saadaan jännäillä samoihin aikoihin näitä raskausjuttuja :)

      Poista
  3. Mäkin lohdutan, että mulla oli yhdessä raskaudessa samoihin aikoihin sikainfluenssa. Selvittiin molemmin, vaikka olikin aika karu tilanne. :) Ja sain toki äkkiä tamiflut, jotka tosin nekin pelottivat.

    Tässä muuten juuri tänään mietin, että kun raskaus alentaa vastustuskykyä (?) ja tuntuu, että koko ajan on pientä flunssaa, niin jospa se onkin kehon tapa altistaa jo sikiö kaikenmaailman pöpöille. Haha, tosi lääketieteellinen tämä mun arvioni, mutta sanoinpa nyt, kun satuin just miettimään. Ja kun näyttäisi nyt muutenkin, että raskausaika ja sen tuomat fysiologiset muutokset on kuitenkin aika viimesenpäälle tarkkaan suunniteltuja. Eli että ei siitä flunssasta voi hirveästi olla sikiölle haittaa, kun herkkyys flunssalle tuntuu raskaana ollessa olevan niin paljon suurempi, kuin muulloin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kun ihanaa ja huojentavaa kuulla! Olin niin iloinen, kun täällä oli näin paljon tsemppausviestejä :) Lieventää kummasti paniikkia nämä teidän järjen äänet.

      Ja jostain luin, että keho on tosiaan raskausaikana alttiimpi ottamaan pöpöjä vastaan ja vastustuskyky heikompi. Ilmeisesti liittyy siihen, että keho ei sitten pidä sikiötäkään minään tunkeilijana. Tai en ole ihan varma, saattaa olla jotain tosi luotettavaa keskustelupalstatietoa tämäkin :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...